Εκπαίδευση στο Νευροδραματικό Παιχνίδι

Το Νευροδραματικό παιχνίδι επινοήθηκε από τη Sue Jennings και αποτελεί μια σύνθεση από διαφορετικές προσεγγίσεις της ανάπτυξης του παιδιού, της νευροβιολογίας, του συναισθηματικού δεσμού και της ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης.Περιλαμβάνει την κατανόηση της ανάπτυξης του εγκεφάλου μέσω των νευροεπιστημών και εξερευνά τις αισθητικές εμπειρίες που λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στη μητέρα και στο παιδία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τους πρώτους έξι μήνες μετά τον τοκετό. Εξηγεί το πώς η αλληλοεπίδραση αυτή η οποία είναι ουσιαστικά δραματική ως προς τη φύση της είναι κρίσιμη για το βρέφος προκειμένου να αναπτύξει ένα υγιή εγκέφαλο, ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς και ελαστικότητα.
Το Νευροδραματικό παιχνίδι εξετάζει τον πρωταρχικό δεσμό και την πρώιμη παρέμβαση μέσω της παιγνιοθεραπείας και της δραματοθεραπείας σε παιδιά και εφήβους με συναισθηματικές και συμπεριφορικές δυσχέρειες και αναπτύσσεται επίσης σε σχέση με την αναδοχή και την υιοθεσία.
Η Jennings εστιάζει στην παιγνιώδη στάση της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τους πρώτους έξι μήνες της ζωής ώστε να αποκτηθεί ένας ασφαλής δεσμός. 
Κατά τη διάρκεια των δύο τριημέρων (Π απόγευμα ΣΚ) θα μας απασχολήσουν θέματα όπως η ανάπτυξη του παιδιού, το αισθητηριακό παιχνίδι, η μετακίνηση από το Νευροδραματικό παιχνίδι στην Ενσωμάτωση –Προβολή- Ρόλος και τεχνικές Παιγνιοθεραπείας. Τέλος θα εξετάσουμε το Νευροδραματικό παιχνίδι ως μέθοδο αξιολόγησης.
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από την ίδια τη Sue Jennings σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

277665046_4939939952787298_6038939393235917428_n.jpg

Η Dr. Sue Jennings είναι πρωτοπόρος δραματοθεραπεύτρια και παιγνιοθεραπεύτρια. Τα τελευταία χρόνια έχει επινοήσει και προτείνει το Νευροδραματικό Παιχνίδι (NDP). Έχει δημιουργήσει δραματοθεραπευτικά προγράμματα σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Το πεδίο του ανθρωπολογικού διδακτορικού της ήταν με τη φυλή Temiar στη Μαλαισία. Η Sue είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, που έχουν μεταφραστεί και στη χώρα μας, με πρόσφατο το Υγιείς δεσμοί και Νευροδραματικό παιχνίδι. Συνεχίζει μέχρι σήμερα να διδάσκει σε όλον τον κόσμο ενώ η έρευνα της εξακολουθεί να στρέφεται γύρω από το Δράμα, το Παιχνίδι και την Ψυχική υγεία των παιδιών.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΝΕΥΡΟΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.