Έναρξη Ακαδημαϊκού έτους 2021-22

Το Κέντρο δια βίου μάθησης ΑΙΩΝ, που παρέχει για 27 συναπτά έτη ολοκληρωμένη τετραετή εκπαίδευση στη Δραματοθεραπεία, ξεκινά τον νέο εκπαιδευτικό κύκλο του τον Οκτώβριο του 2021 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η εκπαίδευση εκτείνεται σε θεωρητικό και βιωματικό επίπεδο, πρακτική και εποπτεία, συνολικής διάρκειας 1450 ωρών (Δευτέρα και Πέμπτη απόγευμα).

Συνεργάτες μας είναι διακεκριμένοι επιστήμονες και πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες και θεραπευτές με σημαντικό και αναγνωρισμένο έργο στον χώρο της Δραματοθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα τον Οκτώβριο ξεκινά και ο νέος κύκλος εκπαίδευσης στην Εκφραστική Θεραπεία (8 Σαββατοκύριακα) και ο νέος διετής κύκλος εκπαίδευσης στη δημιουργική εποπτεία.

Οι απόφοιτοι μας, μέλη της Ένωσης  Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος (ΕΔΠΕ), εργάζονται ως δραματοθεραπευτές στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πιστεύουμε ότι ακόμη και  σε δύσκολους καιρούς έχουμε τη δυνατότητα  να επενδύσουμε στην εκπαίδευση ανανεώνοντας την και αυτή την πίστη μας κάνουμε πράξη.

Περισσότερες πληροφορίες

Αθήνα  τηλ. 210 7258741

aeongr@otenet.gr www.aeon-dramatherapy.gr

Θεσσαλονίκη τηλ. .6973826821, 2314032414

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.roes.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σεμινάριο Δραματοθεραπείας

με τον Prof. Mooli Lahad

Ημέρες Σεμιναρίου: Σάββατο 23 και Κυριακή 24  Νοεμβρίου 2019

Ώρες διεξαγωγής:   10.30 έως 18.30

Χώρος Διεξαγωγής: Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, Πρατίνου 72, Αθήνα

Κόστος συμμετοχής 160 ευρώ. Μειωμένο 100 ευρώ.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 7258741 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Ταξιδεύοντας στη γη της μαγείας: Η χρήση των θεραπευτικών καρτών

Σ’ αυτό το σεμινάριο θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες του παιγνιώδους και της φαντασίας και θα εστιάσουμε στις δυνατότητες που μας δίνουν να θεραπεύσουμε προβλήματα σχέσεων.

Θα χρησιμοποιήσουμε  μεταφορές, θεραπευτικές κάρτες, εικόνες, μουσική και κίνηση για να βοηθήσουμε τους θεραπευόμενους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους, μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν και  το υπόλοιπο ήμισυ  του εγκεφάλου  τους, το οποίο συνήθως απορρίπτεται επειδή θεωρείται πηγή πόνου, ενώ έχει μελετηθεί ελάχιστα η θεραπευτική του δράση. Το δεξιό ημισφαίριο απορρίπτεται επειδή δεν συνάδει με τη λογική.

Πράγματι η φαντασία μπορεί να αποτελέσει πηγή πόνου και άγχους. Αλλά η φαντασία και το παιχνίδι είναι τα παραδοσιακά, παραμελημένα θεραπευτικά εργαλεία, που χρησιμοποιήθηκαν από τον άνθρωπο για να εκφράσουν το ανείπωτο σχεδόν αποκλειστικά με τα παιδιά.

Θα εργαστούμε με μεθόδους κατάλληλες για τα παιδιά αλλά και για το παιδί που κρύβει ο καθένας μέσα του.

Θα λειτουργήσουμε ομοιοπαθητικά ακολουθώντας την αντίληψη «Το όμοιο θεραπεύει το όμοιο». Εάν επομένως η φαντασία είναι η πηγή του πόνου, αυτή μπορεί και να τον θεραπεύσει.

Το σεμινάριο θα είναι βιωματικό ενώ παράλληλα  θα περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική άσκηση.

 

Ο Mooli Lahad είναι καθηγητής κλινικής ψυχολογίας και δραματοθεραπείας στο Κολέγιο Tel Hai στο Ισραήλ και ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα μας. Ιδρυτής και πρόεδρος του κοινοτικού κέντρου πρόληψης άγχους και θεμελιωτής της δραματοθερσπείας στο Ισραήλ.Ειδικός στη θεραπεία τραύματος μέσω τέχνης παγκοσμίως.

Είναι συγγραφέας 35 βιβλίων και άρθρων σχετικά με την εφαρμογή των δημιουργικών θεραπειών σε μετατραυματικές καταστάσεις συνοδευόμενες από κατάθλιψη και  άγχος.

Ανέπτυξε πολλά μοντέλα και μεθόδους στη Δραματοθεραπεία με πιο γνωστό το 6psm, μοντέλο κατασκευής ιστοριών.

Έχει πάρει πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων το βραβείο Bonner από την Ισραηλινή ένωση Ψυχολόγων, από το Αντλεριανό Ινστιτούτο για την ευημερία του παιδιού και από το πανεπιστήμιο του Tel Aviv για την προσφορά του στις θεραπείες μέσω τεχνών και τον πρωτοποριακό του ρόλο στη Δραματοθεραπεία.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Δημιουργική Εποπτεία
Το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ ξεκινάει έναν διετή κύκλο εκπαίδευσης στην Δημιουργική Εποπτεία συνολικής διάρκειας 72 ωρών, με στόχο την ανάδειξη της χρησιμότητας της Καλλιτεχνικής Έκφρασης στη διαδικασία,  την πρακτική, την εξέλιξη και τους στόχους της Εποπτείας.
Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η ανάγκη να ενταχθεί η Τέχνη και η Παιγνιώδης διάθεση στις εποπτικές βιωματικές διαδικασίες, αφού επιτρέπουν στους εποπτευόμενους να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματα και τις μεταφορές που αναπτύσσονται στη θεραπεία, αλλά και να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των δυναμικών που αναπτύσσονται μέσα στις ομάδες, ιδιαίτερα εκείνες όπου η  σχέση θεραπευτή-θεραπευόμενου διαμεσολαβείται από το έργο τέχνης. Οι ανάγκες και οι προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας εισέρχονται στον χώρο της θεραπευτικής και  καλούν τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας να κινητοποιηθούν στην κατεύθυνση μιας σφαιρικής κατανόησης των θεραπευομένων, αλλά και των ρόλων που οι ίδιοι αναλαμβάνουν κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής συνεδρίας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, Δραματοθεραπευτές και Παιγνιοθεραπευτές, Εκφραστικούς Θεραπευτές, Ψυχολόγους και Ψυχοθεραπευτές που επιθυμούν να ειδικευτούν στο ρόλο του επόπτη και της επόπτριας. Τα μαθήματα θα έχουν θεωρητικό και βιωματικό χαρακτήρα, και οι διδάσκοντες  είναι διακεκριμένοι επόπτες της Δημιουργικής Εποπτείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με την ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Οι συναντήσεις θα γίνονται ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.30-22.00.
Κόστος συμμετοχής 80 ευρώ ανά μήνα.
Ημερομηνίες για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020      Διδάσκοντες
22 Νοεμβρίου     Mooli Lahad
13 Δεκεμβρίου Στέλιος Κρασανάκης
17 Ιανουαρίου        Λάμπρος Γιώτης
14 Φεβρουαρίου Κλήμης Ναυρίδης
13 Μαρτίου Brenda Meldrum
3 Απριλίου Νίκος Τζαβάρας
22 Μαΐου
19 Ιουνίου
Πληροφορίες: Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ
Πρατίνου 72, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2107258741
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

Έναρξη Ακαδημαϊκού έτους 2019-20

στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ στην Αθήνα

και στο κέντρο Ροές στη Θεσσαλονίκη

 

Το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ έχοντας 26 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χώρο της Δραματοθεραπείας -εκπαίδευση, θεραπεία , έρευνα-  ανανεώνεται και εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα συνεχίζεται η εκπαίδευση στη Δραματοθεραπεία, από την οποία έχουν αποφοιτήσει δεκάδες επαγγελματίες δραματοθεραπευτές, μέλη σήμερα της Ένωσης  Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος (ΕΔΠΕ).

Ανανεώνουμε την τετραετή part time εκπαίδευση μας με νέους συνεργάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εισάγοντας νέα μαθήματα και δραστηριότητες.

Τα μαθήματα ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου.

Μεγαλώσαμε και ξεκινήσαμε ήδη από πέρυσι νέο κύκλο σπουδών στη Δραματοθεραπεία στη Θεσσαλονίκη στο κέντρο «Ροές».

Παράλληλα συνεχίζεται ο τρίτος κύκλος σπουδών στην Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών (Expressive Therapy).

Ο γνωστός και στη χώρα μας Εκφραστικός Θεραπευτής Dr Avi Goren-Bar, οργανώνει ένα διετές πρόγραμμα Expressive Therapy, που περιλαμβάνει 8 modules ( Παρασκευή απόγευμα- Σάββατο και Κυριακή συνολικής διάρκειας 235 ωρών), κατανεμημένο σε 2 έτη (4 +4 module).

Πιστεύουμε ότι ακόμη και  σε δύσκολους καιρούς έχουμε τη δυνατότητα  να επενδύσουμε στην εκπαίδευση και αυτή την πίστη μας κάνουμε πράξη.

.Περισσότερες πληροφορίες

Αθήνα  τηλ. 210 7258741

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.    www.aeon-dramatherapy.gr

Θεσσαλονίκη τηλ. 6973826821,2314 032417  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.roes.gr

 

 

Σεμινάριο Δραματοθεραπείας

με τον Dov Blum-Yazdi

“Leelah-Το παιχνίδι για το παιχνίδι”

 

Ημέρες Σεμιναρίου: Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρες διεξαγωγής:   10.30 έως 18.30

Χώρος Διεξαγωγής: Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, Πρατίνου 72, Αθήνα

Κόστος συμμετοχής 160 ευρώ.

Μειωμένο 100 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι).

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 7258741 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

 

Το «Leelah» είναι ένα μη κατευθυντικό, φαινομενολογικό δραματοθεραπευτικό μοντέλο, που βασίζεται στα παιχνίδια ρόλων. Πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη θεραπεία, στην οποία η ομάδα δημιουργεί αυθόρμητα αφηγηματικές ιστορίες .

Το παιχνίδι λειτουργεί στο επίπεδο του ρόλου και της σχέσης. Δεν υπάρχουν εξωτερικοί παρατηρητές: Όλοι όσοι είναι παρόντες συμμετέχουν, συμπεριλαμβανομένου του συντονιστή.

Η Μέθοδος: Το μοντέλο αυτό είναι εμπνευσμένο από την αρχαιοελληνική δομή «η Πόλις» και από το παιχνίδι 'Dungeons & Dragons’. Στην ουσία, πρόκειται για μια μέθοδο παιξίματος ρόλου, η οποία διερευνά τα προσωπικά αντανακλαστικά σε σχέση με τον Άλλο.

Η Έρευνα: Το «Leelah» είναι μια νέα δραματοθεραπευτική πρόταση, που ερευνά θέματα εξουσίας, ελευθερίας και ταυτότητας στο θεραπευτικό παιχνίδι. Ο Blum-Yazdi κάνει μια μοναδική απόπειρα να ορίσει μια αυτοδομή, που προτείνει νέους δρόμους στον τομέα της δραματοθεραπείας.

Η προτεινόμενη δομή που  ονομάζεται «Τριπλή σπείρα» (ένα αρχαίο κέλτικο σύμβολο), αποτελεί ένα μόνο τμήμα του Leelah και  επιτρέπει στο άτομο να κινηθεί, να εξελιχθεί και να επιστρέψει στον αυθεντικό του εαυτό –αλλαγμένο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.place-to-be.com.pt/english

 

Dov Blum-Yazdi: Δραματοθεραπευτής και Κλινικός Ψυχολόγος.

Έχει εκπονήσει τη διδακτορική του διατριβή στην ψυχανάλυση και την Ερμηνευτική, στο Bar-Ilan University.

Εργάζεται στο "Place to be", ένα κέντρο δραματοθεραπείας και εικαστικής θεραπείας.

Συντονίζει ομάδες με εφήβους στο Merhav program του Υπουργείου Παιδείας.

Διδάσκων και επόπτης  στα εκπαιδευτικά προγράμματα των θεραπειών μέσω τέχνης: University of Haifa, Tel Hai Academic  College.

Παρουσιάζει το μοντέλο Leelah σε πολλά διεθνή συνέδρια.

Έχει έντονη κοινωνική δράση και δηλώνει Ακτιβιστής υπέρ της ειρήνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σεμινάριο Δραματοθεραπείας

με την Dr Anna Seymour, Internatioanl Dramatherapist

 

«Συνδυάζοντας τις αντιφάσεις»

 

Ημέρες Σεμιναρίου: Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Ώρες διεξαγωγής:   10.30 έως 18.30
Χώρος Διεξαγωγής: Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, Πρατίνου 72, Αθήνα
Κόστος συμμετοχής 160 ευρώ.

Μειωμένο 100 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι).

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 7258741 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

«Πολλά κουβαλάνε οι άνθρωποι...

και  πολλά μπορούν να γίνουν με αυτούς.

Δεν χρειάζεται να μείνουν ως έχουν˙

μπορεί κανείς να τους δει... και όπως θα μπορούσαν να είναι».

Μπ.Μπρεχτ ‘Μικρό όργανο για το θέατρο’

 

Όπως ένας δραματοθεραπευτής, ο Μπρεχτ, στην θεατρική του αντίληψη, γραφή και πρακτική ξεκινά από τη θέση ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι αυτά που φαίνονται και σίγουρα δεν παραμένουν τα ίδια.

Ξεκινώντας από αυτές τις θεμελιώδεις αντιφάσεις ανέπτυξε ένα θέατρο ρεαλισμού, το οποίο σε αισθητικό και σωματικό επίπεδο μπορεί να αξιοποιηθεί με τρόπους που ανταποκρίνονται στην ουσία της δραματοθεραπείας.

Έννοιες όπως η απομάκρυνση, η εστίαση, η κατασκευή του παραστασιακού χώρου, τα σχόλια μέσα από τη δράση (gestous) και τεχνικές μοντάζ μας ανοίγουν ένα τεράστιο δημιουργικό πεδίο.

Ενθαρρύνουν την αμεσότητα και τη συμμετοχή στο «εδώ και τώρα» της παράστασης αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τους τρόπους με τους οποίους συλλογικές ιστορικές αφηγήσεις προσλαμβάνονται από την υποκειμενική εμπειρία.

Ο Μπρεχτ ήθελε να δημιουργήσει ένα χρήσιμο θέατρο και σ’ αυτό το διήμερο σεμινάριο θα εξερευνήσουμε τις θεωρητικές αρχές του Μπρεχτικού θεάτρου, μέσα από πρακτικές μεθόδους που αποδεικνύουν την διαρκή και καρποφόρα εφαρμογή τους στη  δραματοθεραπευτική διαδικασία.

 

 

Η Dr Anna Seymour είναι Δραματοθεραπεύτρια και Επόπτρια, με πολλές παρουσιάσεις, εργαστήρια  και εκπαιδευτικό έργο στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Roehampton στο Λονδίνο. Υπήρξε εκδότης του περιοδικού «Drama therapy» της Βρετανικής  Ένωσης Δραματοθεραπευτών και είναι διευθύντρια στον οίκο Routledge της εκδοτικής σειράς «Δραματοθεραπεία-προσεγγίσεις-σχέσεις και κριτικές ιδέες».

 

 

Σεμινάριο Δραματοθεραπείας

με τον Dr Avi Hadari, Ψυχολόγο, Εκφραστικό Θεραπευτή, Δραματοθεραπευτή

 

Πως αξιοποιείται η μέθοδος Gestalt στη μεθοδολογία και στην πρακτική της Δραματοθεραπείας

 

Ημέρες Σεμιναρίου: Σάββατο 10 και Κυριακή 11  Νοεμβρίου 2018

Ώρες διεξαγωγής:   10.00 έως 18.00

Χώρος Διεξαγωγής: Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, Πρατίνου 72, Αθήνα

Κόστος συμμετοχής 160 ευρώ.

Μειωμένο 100 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι).

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 7258741 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

 

 

Το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα  έναν από τους πιο πεπειραμένους και εμβληματικούς θεραπευτές μέσω Τέχνης, τον Δραματοθεραπευτή και Gestalt Therapist Avi Hadari.

Σε αυτό το σεμινάριο θα εξερευνήσουμε πως η μέθοδος Gestalt εφαρμόζεται  στην Εκφραστική Θεραπεία. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις καινοτόμες τεχνικές που χρησιμοποιεί ο Avi στην κλινική του πρακτική. Ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή την προσέγγιση θα έχουν η μουσική και η αφήγηση ιστοριών.

 

 

Ο Avi Hadari (1948, Ισραήλ) είναι ψυχολόγος, εκφραστικός θεραπευτής με ειδίκευση στη μέθοδο Gestalt στη θεραπεία ζεύγους και στην οικογενειακή θεραπεία. Έχει εργαστεί σε προγράμματα ανά τον κόσμο (Τουρκία, Ιταλία, Αμερική).

Διευθύνει από το 1998 το Τμήμα Δραματοθεραπείας στο  Lesley University (Tel Aviv). Διδάσκει σε Πανεπιστήμια της Αμερικής και συχνά είναι προσκεκλημένος στο New York University. Η προσέγγιση του συνδυάζει αριστοτεχνικά τη Δραματοθεραπεία με την θεατρική μέθοδο της  Uta Hagen “Respect for Acting” στο  Actors studio. Εισάγει επίσης το ηχητικό περιβάλλον από διαφορετικά και πρωτότυπα όργανα στην αφήγηση ιστοριών και τη διαμεσολάβηση της σχέσης θεραπευτή-θεραπευόμενου.

 

 

 

 

 

 

Ανακοίνωση έναρξης Ακαδημαϊκού έτους 2018-19

στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ στην Αθήνα

και στο κέντρο Ροές στη Θεσσαλονίκη

 

 

 

Το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ έχοντας 25 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χώρο της Δραματοθεραπείας -εκπαίδευση, θεραπεία , έρευνα- συνεχίζει, ανανεώνεται και εξελίσσεται.

Πιο συγκεκριμένα συνεχίζεται η εκπαίδευση στη Δραματοθεραπεία, από την οποία έχουν αποφοιτήσει δεκάδες επαγγελματίες δραματοθεραπευτές μέλη της Ένωσης  Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος σήμερα.

Ανανεώνουμε την τετραετή part time εκπαίδευση μας με νέους συνεργάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εισάγοντας νέα μαθήματα και δραστηριότητες.

Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου ενώ το εισαγωγικό έτος είναι ακόμα ανοικτό έως τη 31η Οκτωβρίου.

Και κάτι νέο!!! Μεγαλώνουμε και ξεκινάμε κύκλο σπουδών στη Δραματοθεραπεία στη Θεσσαλονίκη στο κέντρο «Ροές». Έναρξη 20 Οκτωβρίου.

Παράλληλα ξεκινάει ο τρίτος κύκλος σπουδών στην Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών (Expressive Therapy) 2-3-4 Νοεμβρίου. Ο γνωστός και στη χώρα μας Εκφραστικός Θεραπευτής Dr Avi Goren-Bar, οργανώνει ένα διετές πρόγραμμα Expressive Therapy, που περιλαμβάνει 8 modules ( Παρασκευή απόγευμα- Σάββατο και Κυριακή συνολικής διάρκειας 235 ωρών), κατανεμημένο σε 2 έτη (4 +4 module).

Πιστεύουμε ότι ακόμη και  σε δύσκολους καιρούς έχουμε τη δυνατότητα  να επενδύσουμε στην εκπαίδευση και αυτή την πίστη μας κάνουμε πράξη.

.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Αθήνα  τηλ. 210 7258741

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.     www.aeon-dramatherapy.gr

Θεσσαλονίκη τηλ. 6973826821,2314 032417

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.dramatherapist.gr

 

 

Εκπαιδευτικό  πρόγραμμα  στην

Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών

2018-2020

Στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ  συνεχίζεται το πρόγραμμα

εντατικών σπουδών στην Εκφραστική Θεραπεία  μέσω Τεχνών (Ιntermodal Clinical Εxpressive Τherapy) .

Τον Ιούνιο του 2018 αποφοίτησε η δεύτερη  γενιά των σπουδαστών μας και το Φθινόπωρο του 2018 ξεκινάει  ο νέος εκπαιδευτικός κύκλος  που θα ολοκληρωθεί σε 2 έτη.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα αρχίζει  το τριήμερο  2, 3, 4 Νοεμβρίου και απευθύνεται στους επαγγελματίες των ανθρωπιστικών σπουδών μετά από προσωπική συνέντευξη και πλήρες βιογραφικό σημείωμα.

 

Το πρόγραμμα διευθύνεται από τον Dr Avi Goren-Bar, Κλινικό & Εκπαιδευτικό Ψυχολόγο, εκφραστικό Θεραπευτή, γνωστό για την εφαρμογή προγραμμάτων  της Εκφραστικής Θεραπείας μέσω Τεχνών στον Ευρωπαϊκό χώρο. Για την  υλοποίηση του προγράμματος συμμετέχουν  εκτός από τον Avi Goren-Bar και ομάδα συνεργατών από τις Ελένη Κουρλέση, Κατερίνα Φωτιάδη, Μαρία Μαραγκοπούλου και  Μαρίλη Τοπούζογλου.

 

Στόχοι του Προγράμματος:

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα οφείλουν να  παρακολουθήσουν τις 120 εκπαιδευτικές ώρες ανά έτος κατανεμημένες σε 4 τακτά εντατικά σεμινάρια.

Η εκπαίδευση θα συνδυάζει  τη θεωρητική γνώση με τη βιωματική εμπειρία και την εποπτεία.

Μέχρι το τέλος των 2 ετών, οι συμμετέχοντες θα έχουν παρακολουθήσει 240 ώρες εντατικής εκπαίδευσης στον τομέα της  Εκφραστικής Θεραπείας μέσω των Τεχνών. Οι σπουδαστές του προγράμματος  οφείλουν να ξεκινήσουν πρακτική άσκηση στην  Εκφραστική Θεραπεία, η  οποία  θα βασίζεται στις αρχές  του προγράμματος. Επίσης συνιστάται για όσους δεν βρίσκονται ή δεν έχουν ολοκληρώσει τη θεραπευτική τους διαδικασία να την ξεκινήσουν.

Κάθε Εντατικό σεμινάριο- Μαραθώνιος  θα πραγματοποιείται  απόγευμα  Παρασκευής  έως και Κυριακή βράδυ. (Παρασκευή 17.00-22.00, Σάββατο και Κυριακή  10.00 π.μ.-20.00μ.μ.)

Ημερομηνίες σεμιναρίων:

1οΣεμινάριο: Παρασκευή 2, Σάββατο 3, Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

2ο Σεμινάριο: Παρασκευή 11, Σάββατο 12, Κυριακή 13  Ιανουαρίου 2019.

3ο Σεμινάριο: Παρασκευή 12, Σάββατο 13, Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

4ο Σεμινάριο: Παρασκευή 7, Σάββατο 8, Κυριακή 9 Ιουνίου 2019.

 

Οι θεματικές του προγράμματος είναι:

 

 Οι βασικές έννοιες στην Εκφραστική Θεραπεία Art Therapy (Δημιουργικός άξονας -  ένα διαγνωστικό και παρεμβατικό μέσον στην Κλινική Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών)

 Η εφαρμογή της  θεωρίας του Jung στην Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών.

 Η εφαρμογή της Ψυχολογίας του εαυτού και των σχέσεων Αντικειμένου στην Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών.

 Η  μέθοδος Gestalt στην Εκφραστική Θεραπεία  μέσω Τεχνών.

 Η αξιοποίηση των εικαστικών ,της μουσικής και της κίνησης στη Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών (Το Μοντέλο της εναλλαγής-μετασχηματισμού μεταξύ διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων).

 Οι Ψυχοθεραπευτικές μελέτες στην Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών: Μεταβίβαση-αντιμεταβίβαση, διαδικασία και απόρριψη

 Η εφαρμογή της Εκφραστικής Θεραπείας μέσω Τεχνών σε ζευγάρια και οικογένειες

 Η Διαδικασία Ομάδας στην Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών

 

Κόστος συμμετοχής ανά τριήμερο 270 ευρώ+ΦΠΑ.

Με την ολοκλήρωση του διετούς προγράμματος θα χορηγείται πιστοποιητικό σπουδών στην Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών.

 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο : 2107258741- 2107258766

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σεμιναριο

Έναρξη ακαδημαϊκού έτους 2021-22 στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ

Περισσότερα στα νέα μας